Cheese Feminizowane to odmiana, która została odkryta podczas procesu dojrzewania słynnego Skunk w latach 70-tych. Mając bardzo charakterystyczny zapach i smak, zdecydowano się wyodrębnić te szczepy, aby odtworzyć je jako unikalną odmianę dla swojego stylu, o niepowtarzalnym charakterze. Ser jest odmianą bardzo odpowiednią do uprawy w pomieszczeniach. Produkuje w ciągu zaledwie 8 tygodni kwitnienia, osiągając dość wysoką produkcję, między 400-500g / m2. Ta odmiana jest zdecydowanie najbardziej wędzona i ceniona w Anglii, a także podbiła wielu palaczy na całym świecie. Ogólnie można powiedzieć, że jest to silna i zwarta roślina, która kończy sezon bez wielu problemów z odpornością na szkodniki. Ma smak, którego nie można pomylić; Jest słodki, bardzo aromatyczny w swoich nutach dojrzałego sera z ziemistą i trwałą nutą na podniebieniu. Jeśli szukasz smaku sera, z łatwością stanie się jedną z twoich ulubionych odmian.